برگزاری کارگاه مهارت افزایش عزت نفس
کارگاه مهارت افزایش عزت نفس در تاریخ 27/8/ 1403 در دانشکده پزشکی توسط روانشناس مدیریت مشاوره خانم فائزه سادات طاهری برگزار شد.
کارگاه مهارت افزایش عزت نفس در تاریخ 27/8/ 1403 در دانشکده پزشکی توسط روانشناس مدیریت مشاوره خانم فائزه سادات طاهری برگزار شد.
در این نشست با دانشجویان درباره عناوین زیر بحث و بررسی صورت گرفت.
اعتماد به نفس چیست؟
تعریف اعتماد به نفس میتواند کمی مبهم باشد. از بسیاری جهات، اعتماد بنفس با عزت نفس همپوشانی دارد، عزتنفس میتواند به عنوان ارزیابی شما از خودتان تعریف شود، اینکه چقدر خودتان را دوست دارید، چقدر خود را تأیید میکنید یا برای خود ارزش قائل هستید.
و همچنین درباره تفاوت عزت نفس و اعتماد به نفس این گونه صحبت شد که ، اگرچه اعتماد به نفس میتواند با عزتنفس همپوشانی داشته باشد، اما همیشه اینطور نیست. بگذارید در ادامه با ارائهی نمونهای برایتان توضیح دهیم تفاوت عزت نفس و اعتماد به نفس چیست. احتمالا شما هم فردی را میشناسید که با فهرست بلندبالایی از تواناییها و دستاوردهایش زندگی میکند اما هنوز هم نسبت به خودش احساس بدی دارد. این به این دلیل است که پرورش اعتماد به نفس یا افکار مثبت درباره تواناییهایمان، احتمالا آسانتر از پرورش عزتنفس است. و این بدان معناست که چگونه و با چه دیدی به خود مینگریم و خودمان را چهطور میبینیم.
در این کارگاه برنامهی راهبردی بهبود اعتمادبهنفس به دانشجویان اموزش داده شد و بیان شد که، یک هدف کوچک، آسان و کاملا انجامپذیر تعیین کنید. آنچه برای دیگری قابلانجام است میتواند با آنچه که برای شما انجامپذیر است متفاوت باشد. درخصوص دستاورد های خود فکر، و بعد خودتان را تشویق کنید، مثلا بگویید: «من این کار را انجام دادم، حالا میدانم که میتوانم کار بعدی را نیز به همین ترتیب پیش ببرم»؛
هدف کمی سختتری تعیین کنید. سعی نکنید در یک مدت کم، کارهای زیادی را به سرمنزل مقصود برسانید. آهسته و پیوسته پیش بروید؛
به همین ترتیب ادامه دهید. کارهایی را هدف بگیرید که بتوانید به آنها برسید و آنها را عملی کنید.
تعاریف بسیار زیادی در مورد عزت نفس وجود دارد که خانم طاهری در ادامه چند مورد از مهمترین تعاریف عزت نفس را مرور کردند:
بنا به تعریفی، عزت نفس را میتوان باور خود توانمندی احترام به خود دانست.
یا برخی دیگر این موضوع را اینچنین تعریف میکنند:
عزت نفس یعنی یعنی احساس ارزشمندی که فرد نسبت به خود دارد.
و در اخر به این مبحث پرداخته شد که چرا عزت نفس مهم است؟
کسی که عزت نفس کم داشته باشد، چند رفتار ناصحیح خواهد داشت، از جمله:
احساس ارزشمندی در ما را نیز پایین میآورد
ملاک تصمیمگیریهایش اشتباه خواهد بود
حس بدی در ما ایجاد میشود
تمایلی به رشد و ارتقا ما نخواهد داشت