×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1398/11/15 - 13:04
  • بازدید : 232
  • تعداد بازدید : 21
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری کارگاه مداخله در بحران ویژه کارمندان امور دانشجویی

کارگاه مداخله در بحران ویژه کارمندان امور دانشجویی توسط دکتر حسام سیف زرگر برگزار شد. در این کارگاه ضمن اشاره موردی به برخی بحران‌ها و مسائل دانشجویی با ذکر مثال به بحث و تبادل نظر با شرکت کنندگان پرداخته شد و برخی راهکارها ارائه گردید.

کارگاه مداخله در بحران ویژه کارمندان امور دانشجویی توسط دکتر حسام سیف زرگر برگزار شد. در این کارگاه ضمن اشاره موردی به برخی بحران‌ها و مسائل دانشجویی با ذکر مثال به بحث و تبادل نظر با شرکت کنندگان پرداخته شد و برخی راهکارها ارائه گردید.

در ادامه به مرور پروتکل‌های رایج در خصوص هر یک بحران‌ها پرداخته شد و با مرور آنها مجدداً شرح وظایف قسمت‌های مخلتف مورد بررسی قرار گرفت.

در این کارگاه دکتر سیف زرگر روان‌شناس اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان ابتدا تعریفی از مدیریت بحران ارائه دادند:

مدیریت بحران (Crisis management) به مجموعه‌ای از فعالیت‌ها، چاره‌جویی‌ها و دستورالعمل‌هایی اطلاق می‌شود، که مدیریت یک سازمان در چالش با بحران انجام می‌دهد و هدف آن کاهش روند، کنترل و رفع بحران است. به‌طورکلّی، مدیریت بحران به‌معنای سوق دادن هدفمند جریان پیشرفت امور به روالی قابل کنترل و انتظار بازگشت امور در اسرع وقت به شرایط قبل از بحران است.

به‌اختصار، مدیریت بحران کلیه‌یاقدامات مربوط به پیش‌گیری، مدیریت ریسک، سازماندهی و مدیریت منابع مورد نیاز در پاسخ به بحران است. مدیریت بحرانْ علمی کاربردی است که به وسیله مشاهده نظام‌مند بحران‌ها و تجزیه و تحلیل آن‌ها در جستجوی یافتن ابزاری است که به وسیله‌یآن‌ها بتوان از بروز بحران‌ها پیش‌گیری نمود یا در صورت بروز آنْ در خصوص کاهش اثرات بحرانْ آمادگی لازم امداد رسانی سریع و بهبودی اوضاع اقدام نمود.

حال بحران چیست؟

بحران پیشامدی است که به صورت ناگهانی و گاهی فزاینده رخ می‌دهد و به وضعیتی خطرناک و ناپایدار برای فرد، گروه یا جامعه می‌انجامد. بحران باعث به وجود آمدن شرایطی می‌شود که برای برطرف کردن آن نیاز به اقدامات اساسی و فوق‌العاده است. بحران‌ها بر حسب نوع و شدت متفاوتند. بحران یک فشارزایی بزرگ و ویژه است که باعث در هم شکسته شدن انگاره‌های متعارف و واکنش‌های گسترده می‌شود و آسیب‌ها، تهدیدها، خطرها و نیازهای تازه‌ای به وجود می‌آورد.

ویژگی‌های بحران چیست؟

  • معمولاً غیرقابل پیش‌بینی است (یعنی نمی‌توان پیش‌بینی کرد که کی و در کجا اتفاق می‌افتد) اما معمولاً غیرمنتظره نیست بجز بلایای طبیعی که باعث بحران می‌شود.
  • بیشتر یک وضعیت اضطراری و آنی است تا یک حالت ماندگار
  • پویا و متغیراست.

 

  • گروه خبری : مشاوره,ارشیو اخبار
  • کد خبر : 88354
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست