کارگاه آموزشی آشنایی با اختلال های شخصیت و نحوه کنار آمدن با آنها برگزار شد
به همت مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویان دانشگاه و دانشکده پزشکی، کارگاه آموزشی آشنایی با اختلال های شخصیت و نحوه کنار آمدن با آنها برگزار شد.
به همت مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویان دانشگاه و دانشکده پزشکی، کارگاه آموزشی آشنایی با اختلال های شخصیت و نحوه کنار آمدن با آنها برگزار شد. در این کارگاه آموزشی که با تدریس دکتر حسام سیف زرگر از روانشناسان مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، مبانی و الفبای اختلال های شخصیت و نحوه کنار آمدن با آنها آموزش داده شد. اختلال شخصیت چیست؟ در سبب شناسی آن چه مسائل مطرح میشود؟ دسته بندیهای آن و خصیصههای هر یک چیستند؟ مدرس کارگاه در تعریف شخصیت بیان کردند: الگوی نسبتاً پایدار صفات، گرایش ها، یا ویژگیهایی است که تا اندازهای به رفتار افراد دوام میبخشد. شخصیت از صفات یا گرایش هایی تشکلیل میشود که به تفاوتهای فردی در رفتار، ثبات رفتار در طول زمان، و تداوم رفتار در موقعیتهای گوناگون میانجامد. همچنین در این جلسه بیان شد: در سبب شناسی اختلال های شخصیت عوامل زیستی، وراثتی و محیطی مطرح هست و در ادامه در مورد شکل گیری شخصیت در دوران کودکی و مراحل روانی توضیحاتی ارائه شد. روانشناس مرکز مشاوره و سلامت روان مطرح کردند اختلال های شخصیت دسته نامتجانسی از اختلالها هستند که با الگوی دیرینه، فراگیر، و انعطاف ناپذیر رفتار و تجربه درونی تعریف میشوند که با انتظارهای فرهنگی شخص مغایرت دارند.حوزههایی که تحت تاثیر قرار میگیرند عبارتند از: شناخت؛ هیجانها؛ روابط؛ کنترل تکانه. وی بیان کرد ویژگیهای شایع اختلال های شخصیت عبارتند از:
همچنین ایشان در خصوص مکانیزمهای دفاعی روان انسان مطالبی را مطرح کردند و مکانیزمهای روان به سالم و ناسالم تقسیم بندی شد و به شرح مکانیزمهای دفاعی شایع مانند انکار، فراکنی، سرکوب، والایش، شوخ طبعی و ... پرداختند. در ادامه سه دسته اختلالات شخصیت تعریف و در خصوص دسته اول شامل اختلالات پارانویید و اسکیزویید از دسته الف و اختلال شخصیت ضداجتماعی از دسته دوم اختلالات شخصیت آموزش داده شد و بحث و گفتگویی پیرامون آن صورت گرفت. این کارگاه آموزشی در تاریخ 2 آذر ماه از ساعت 10 لغایت 12 در دانشکده پزشکی برگزار شد.
|