به مناسبت هفته بزرگداشت جمعیت و با شعار ایران جوان، ایران قوی و نقش من در جوانی ایران مدیریت مشاوره و مبتنی بر سبک زندگی اسلامی:
وبینار آموزشی مدیریت اقتصاد خانواده ویژه دانشجویان ،دستیاران، اساتید و کارکنان
این وبینار در تاریخ 7 خرداد ماه از ساعت 13 تا 15 با تدریس مریم بابازاده افغان روان شناس مدیریت مشاوره برگزار گردید. در این جلسه به ضرورت مهارت اداره مالی خانواده اشاره شد و مدیریت مالی به چهار دسته ذیل برشمردند:
- نگرش نسبت به مسائل مالی :کسب در آمد و پول از دغدغه های اصلی بیشتر مردم است . مسائل مالی از رایجترین منبع استرس برای زوج ها و خانواده ها و از علل مهم طلاق است . پس اصلاح نگرش ضرورت دارد.
- مسائل کسب در آمددر خانواده:از پایه های مهم رفاه زندگی خانواده تامین نیازهای زیستی مانند غذا پوشاک و مسکن است . این امور فقط با در آمدی کافی دست یافتنی است . از این رو کسب در آمد رکن موفقیت و سلامت خانواده است .
- خرج کردن پول و تنظیم در آمد و هزینه :مصرف هزینه در خانواده مستلزم مهارت هایی است که نه تنها در تامین نیازها ی خانواده موثر است در پیشرفت اقتصادی و آینده نقش مهمی دارد.
- لزوم پس انداز و شیوه آن در خانواده: همه خانواده ها در مسیر تحول با دو نوع حوادث روبه رو می شوندکه حوادث پیش بینی نشده مانند تصادف و سرقت اموال و بیماری ،حوادث عادی مانند پیری و مرحله تنهایی.
از دیگر موضوعاتی که بابازاده به آن اشاره کرد این مهم بود وقتی در اثر حادثه ی غیر منتظره ای هزینه های لازم در خانواده بیش از در آمد آن می شود و بحران اقتصادی بروز می کند ضرورت منابع مالی نقش خود را نشان می دهد. .
بابازاده در ادامه به روش های حل مشکلات اقتصادی اشاره کرد که زوجین برای حل مشکلات اقتصادی لازم است به دنبال کشف و استفاده از منابع اقتصادی جدید باشند و نخستین منبع، استفاده از پس اندازه خانواده است. اگر زوجین از آغاز زندگی پس انداز مناسبی فراهم کرده باشند در شرایط بحرانی مشکل کمتری خواهند داشت و می توان از خویشان هم به عنوان یک منبع اشاره کرد.