برنامه ای برای نحوه گذراندن اوقات در طول روز مشخص کنید. کارهاییکه میخواهید به تنهایی یا باهم انجام دهید، مشخص نمائید. این به معنای انجام کارها یا زمان ها به صورت همه یا هیچ کس نیست، بپذیرید که در همه کارها یا همه اوقات همه نباید حضور داشته باشند.
به تنهایی یکدیگر احترام بگذارید. زمان هایی اعضاء خانواده می خواهند تنها باشند به خواسته یکدیگر احترام گذاشته و شرایط را برای لذت بردن از لحظات تنهایی یکدیگر فراهم کنید.
زمان هایی را با یکدیگر بگذرانید. زمان هایی اختصاص دهید که به عمد در کنار هم باشید. خوردن غذا، دیدن یک فیلم یا انجام یک تفریح خانگی با یکدیگر، بازی با فرزندان و...
از ایجاد تنش و بحث جلوگیری کنید. در خصوص موضوعاتی که در آن اختلاف نظر دارید بحث نکنید و در زمان پیش آمدن این موضوعات با تغییر بحث یا شوخ طبعی فضا را تغییر دهید. اگر عصبانی، ناراحت یا دچار تنش هستید از صحبت و بحث در آن زمان خودداری کرده و صحبت را به وقت دیگری موکول نمائید.
صبور باشید. در شرایط تغییرات زندگی و با استرس بالاتر از حد معمول، تمرین صبر بسیار مهم است. اگر بحث و مشاجره ای پیش می آید از عباراتی مانند: من با شما موافقم، من میفهمم، ما می توانیم با هم اینکار را انجام دهیم و... استفاده کنید. به یکدیگر فرصت دهید تا مدتی تنها باشید و به آرامش برسید.
از مشکلات ارتباطی جلوگیری کنید. مشاجره امری اجتناب ناپذیر است و گاهی به دلیل بی حوصلگی و تغییر شرایط بوجود آمده و بیشتر می شود. در هنگام شروع مشاجره از خطاهای ارتباطی رایج جلوگیری کنید مانند: بالابردن صدا، شکایت زیاد به جای حل مسئله، یادآوری اتفاقات و مسائل گذشته، استفاده از تعمیم های گسترده( تو همیشه، تو هرگز)، صدا زدن و گوش نکردن
گذشت، عذرخواهی و همدلی را تجربه کنید. اگر بحث یا مشاجره ای پیش آمد، فرصتی به خود و دیگری بدهید تا در تنهایی به آرامش برسید در این زمان از همدلی استفاده کنید یعنی خود را جای دیگری بگذارید و فکر کنید طرف مقابل شما چه احساسی را تجربه می کند. شرایط را برای تغییر فضای دلخوری فراهم کنید. اگر عادت به عذرخواهی ندارید در این دوران تجربه کنید.
کارهای شخصی خود را آرام انجام دهید. ممکن است بقیه اعضا احساس نیاز به کارهای شما نکنند و یا به آنها علاقه ای نداشته باشند پس کارهای خود مانند کتاب خواندن، فعالیت های هنری، بازی کردن، گوش دادن به موسیقی و... را به آرامی و بدون مزاحمت برای دیگری انجام دهید.
بر جنبه های مثبت زندگیتان تمرکز کنید. کلمات کوچک، حرکات کوچک و اعمال کوچک در به حداقل رساندن بحث ها، بهبود روابط و روحیه خانواده بسیار موثر است. به عمد خاطرات، رفتارها و حرف هایی از شریک زندگی و خانواده تان به خاطر بیاورید که در آن حس دوست داشتن، مهربانی، لذت و خوشی را تجربه کرده اید. آن را با یکدیگر مرور کنید. این امر در تغییر نگاه شما به زندگی و روابطتتان موثر است.
در خانه مفید باشید. در کارهای خانه از تهیه غذا، شستن ظرف ها، مرتب کردن منزل و... همکاری کنید و منتظر نمانید تا دیگری کارها را انجام دهد. کمک کردن موجب می شود فشار کار از یک نفر برداشته شده و مشارکت در کارها روابط عاطفی تان را بیشتر می کند.