برگزاری دومین وبینار آموزشی آشنایی با نشانهها و علائم اختلال های روانی ویژه اساتید مشاور
به همت مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دومین وبینار آموزشی آشنایی با نشانهها و علائم اختلال های روانی ویژه اساتید مشاور دانشکده برگزار شد.
به همت مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دومین وبینار آموزشی آشنایی با نشانهها و علائم اختلال های روانی ویژه اساتید مشاور دانشکده برگزار شد. این وبینار آموزشی که به صورت مجازی و توسط آقای دکتر حسام سیف زرگر از روانشناسان مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویان برگزار شد، در خصوص اختلال های شخصیت، وسواسی-جبری، اضطرابی، استرس و افسردگی مطالبی ارائه شد. مدرس وبینار در مورد اختلال های دسته دوم افزودند: شاخصه اصلی این گروه از رفتارها غیرعادی و نمایشی بودن آنهاست. افراد مبتلا به این اختلال ها گرایش به نمایشی، هیجانی و دمدمی مزاج بودن دارند. شخصیتهای ضد اجتماعی در ارتباطهای صمیمانه محبوبهای خطرناک هستند، آنها نسبت به افراد بیاعتنا و دائماً حقوق آنها را نادیده میگیرند. دکتر سیف در ارتباط با علل ارجاع افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی موارد زیر را مطرح کردند:
مدرس این وینار آموزشی افزود: فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی از نظر عاطفی پرشور و بی ثبات است، ترس از طرد شدن دارد و اغلب رفتارهای دیگران را نشانه ای برای ترک او میبیند، به آسانی دچار خشم و افسردگی و رفتارهای تکانشی میشود. برخی مواقع تهدید به خودکشی میکند، به طور نمایشی دست به خودکشی می زند یا به ضرب و جرح خود می پردازد. دارای احساس مزمن پوچی و بی حوصلگی است و ممکن است به صورت زبانی یا فیزیکی دست به پرخاشگری علیه شما بزند. روانشناس مرکز مشاوره و سلامت روان در ارتباط با اختلال های دسته سوم افزودند: شاخصه اصلی این گروه اضطراب و ترس است. افراد دارای اختلال شخصیت دوری گزین، از بازداری اجتماعی، احساس بی کفایتی و حساسیت بیش از حد به ارزیابی منفی رنج می برند و در ارتباط های صمیمانه محبوبانی هراسان هستند. وی همچنین در ارتباط با افراد دارای اختلال شخصیت وابسته مطرح کردند که آنها نیاز مفرط به تحت مراقبت قرار گرفتن دارند و در ارتباط سلطه پذیرند، به شدت ترس از جدایی دارند و اصطلاحاً در ارتباط های صمیمانه از آن ها به عنوان محبوبان چسبنده یاد میشود. افراد دارای اختلال شخصیت وسواسی- جبری اشغال ذهنی با نظم، کمال و کنترل دارند و در ارتباط بین فردی محبوبان سرسختی هستند که به سادگی نفوذ به آنها ممکن نیست. برای این افراد تصمیم گیری سخت و دشوار است و تصمیم گیری را تا آن جا که امکان دارد به تعویق می اندازند. این افراد همواره ذهنشان مشغول جزییات، قواعد و مقرارت کار است، بسیار کمالگرا هستند و آنچنان خود را وقف کار و تولید میسازند که وقتی برای زندگی، تفریح و شریک زندگی خود پیدا نمیکنند. بسیار اخلاقی و غیر قابل انعطافند. گاهاً خسیس و مال اندوز بوده و از دور انداختن چیزهای حتی بیرازش اجتناب میکنند. گفتنی است این وبینار آموزشی در تاریخ 14 تیر ماه سال جاری برگزار شد.
|