×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1401/06/23 - 13:50
  • بازدید : 49
  • تعداد بازدید : 47
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

کارگاه آموزشی مداخلات اولیه در بحران های روانشناختی و ارجاع برگزار شد

به همت مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویان کارگاه آموزشی مداخلات اولیه در بحران های روانشناختی و ارجاع ویژه اساتید محترم مشاور دانشگاه برگزار شد.

به همت مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویان کارگاه آموزشی مداخلات اولیه در بحران های روانشناختی و ارجاع ویژه اساتید محترم مشاور دانشگاه برگزار شد.

محمد نوری رئیس مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویان در ابتدا ضمن ارائه برخی موارد آماری مطرح کردند که تاکید جلسه حاضر بر روی ارجاع دانشجویان در معرض آسیب خودکشی و دیگرکشی است. خودکشی یک پدیده چند علیتی است و آمارها نشان دهنده افزایش آن در جمعیت است. نرخ خودکشی در ایران 6 نفر به ازای 100 هزار نفر است و در بین کشورهای جهان رتبه زیر 100 را به خود اختصاص داده است.

محمد نوری در مورد مداخله در خودکشی روش بتا را مطرح کردند و افزودند: بتـا شـامل سـه مهـارت بـرای حفـظ زندگـی اسـت: از شخص دربارۀ خودکشی بپرس. او را برای دریافت کمک ترغیب کن. شخص را به جای مناسب ارجاع بده.

وی همچنین به باورهای غلط در خصوص خودکشی پرداختند و چند مورد ازاین باورهای غلط را مطرح کردند: افرادی که درباره خودکشی حرف میزنند صرفا به دنبال جلب توجه هستند، افرادی که درباره مرگ یا خودکشی حرف می‌زنند، قصد کشتن خود را ندارند، خودکشی معمولا بدون علائم اخطاردهنده است، وقتی فردی تصمیم می‌گیرد با اقدام به خودکشی بمیرد دیگران نمی توانند کاری برای او انجام دهند. فقط طبقات خاص جنسیتی، فرهنگی، نژادی، اجتماعی یا سنی دست به خودکشی می‌زنند، افرادی که اقدام به خودکشی می‌کنند و زنده می‌ماند دوباره دست به خودکشی نمیزنند، افرادی که اقدام به خودکشی می‌کنند دیوانه‌اند، افرادی که درباره خودکشی صحبت می‌کنند هدفشان تحت تاثیر قرار دادن دیگران است، وقتی افراد تمایل به خودکشی پیدا می‌کنند، این تمایل تا همیشه در آنها می‌ماند، باورهای مذهبی ویژه پیش‌بینی کننده خوب عدم اقدام به خودکشی در اشخاص است

رئیس مرکز مشاوره و سلامت روان در خصوص خودکشی و پیشگیری از آن اشاره داشتند که: سرنخ‌ها و نشانه‌های خودکشی با مشاهده برخی عوامل رفتاری یا کلامی در عزیزان و نزدیکان‌مان میتواند زنگ خطری برای کشف این مهم باشد که ایشان دارای افکار خودکشی یا در معرض اقدام اند. سرنخ‌های مستقیم کلامی مانند: تصمیم دارم خودم را بکشم، ای کاش مرده بودم، می‌خواهم خودکشی کنم، می‌خواهم همه چیز را تمام کنم، اگر فلان و فلان اتفاق نیفتد،خودم را خواهم کشت. همچنین سرنخ های غیر مستقیم یا رمزی کلامی شامل: به زودی دیگر مجبور نیستید نگران من باشید، خداحافظ، وقتی برگردید من اینجا نخواهم بود، روزگارم گاهی خوب بود اما همه ما باید خودکشی کنیم، از نحوه رفتارت با من پشیمان خواهی شد، از زندگی خسته‌ام، هدف ادامه دادن چیست؟، از همه چیز خسته‌ام، من دیگر تسلیم شده‌ام، زندگی بی‌فایده است. همچنین سرنخ‌های رفتاری شامل: تهیه اسلحه، جمع کردن قرص، تعیین تکلیف امور شخصی و‌ مالی برای بعد از مرگ، نوشتن یا بازنویسی وصیت‌نامه، برنامه‌ریزی برای مراسم تدفین، بخشش پول یا دارایی‌های ارزشمند یا مورد علاقه خودش، تغییرات رفتاری به ویژه فریادزدن و پرت کردن اشیا یا عدم همراهی با خانواده، دوستان و همسالان، علاقه یا بی‌علاقگی ناگهانی به مکان‌های مذهبی و امور مذهبی،
آشفتگی عمومی یا ناتوانی در درک، قضاوت یا حافظه، عود مصرف موادمخدر یا الکل بعد از یک دوره بهبودی. سرنخ‌های موقعیتی نیز شامل: طرد شدن ناگهانی از سوی یکی از عزیزان یا جدایی و طلاق ناخواسته، نقل مکان به ویژه نقل مکان‌های ناخواسته، فوت همسر، فرزند و دوست (به ویژه اگر با خودکشی و تصادف اتفاق افتاده باشد)، تشخیص یک بیماری کشنده، پرخاشگری با دوستان و اقوام بدون دلیل مشخص، پیش‌بینی از دست دادن امنیت مالی.

محمد نوری در پایان در خصوص نحوه ارتباط با دانشجویان آسیب پذیر و چگونگی ارجاع آن‌ها به مرکز مشاوره و سلامت روان مطالبی را مطرح کردند.

گفتنی است این کارگاه آموزشی در تاریخ 23 شهریور ماه سال جاری برگزار شد.

 

 

  • گروه خبری : مشاوره,ارشیو اخبار
  • کد خبر : 120784
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست