×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1401/03/03 - 11:54
  • بازدید : 36
  • تعداد بازدید : 34
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

کارگاه آموزشی آشنايي با اختلال وسواسي -جبري ويژه همتاياران سلامت روان

به گزارش روابط عمومي مركز مشاوره و سلامت روان دانشجويان، کارگاه آموزشی آشنايي با اختلال وسواسي -جبري ويژه همتاياران سلامت روان به صورت حضوری و آنلاين برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي مركز مشاوره و سلامت روان دانشجويان، کارگاه آموزشی آشنايي با اختلال وسواسي -جبري ويژه همتاياران سلامت روان به صورت حضوری و آنلاين برگزار شد.

دکتر سمیه شعبانی دراین باره افزود: اختلال وسواس یا همانOCD یکی از انواع اختلال های ضطرابی است که زندگی را برای افراد مبتلا بسیار دشوار می‌کند. اختلال وسواس نیز مانند سایر بیماری‌ها مانند افسردگی یا اضطراب در صورت تشخیص به موقع قابل درمان است. بنابراین داشتن اطلاعاتی در مورد آن می‌تواند نقش موثری در تشخیص به هنگام و درمان آن داشته باشد. موسسه ی ملی سلامت روان، OCD را این‌گونه تعریف می‌کند: «اختلالی شایع، مزمن و طولانی مدت که فرد در آن دچار افکار (وسواس فکری) و رفتار (وسواس عملی) غیرقابل کنترل و مکرر می شود و احساس می‌کند که باید چندین‌بار این افکار و رفتار را تکرار کند».

روانشناس مرکز مشاوره و سلامت روان در اين كارگاه انواع مختلف وسواس فكري و عملي و علائم آن و ويژگي هاي افراد دچار وسواس را شرح داد و افزود: وسواس فکری، فکر، میل شدید و تصور عود کننده و مداومی است که فرد آن را به صورت مزاحم یا ناخواسته تجربه می کند. وسواس عملی، عملی است که فرد از آن استفاده می کند تا وسواس فکری را بی اثر سازد. این رفتار یا عمل ذهنی مکرر بر طبق مقررات خشک انجام می گیرد به طوری که فرد احساس می کند مجبور به انجام دادن آن است.

مدرس این وبینار افزود: به طور خلاصه می توانم بگویم برای آنکه فردی به وسواس فکری مبتلا باشد باید علایم زیر را داشته باشد:

وجود افکار، تصویرها یا تکانه هایی که مدام در ذهن او تکرار شوند. مثلا این فکر که دستانم آلوده هستند. یا بیماری ایدز دارم. نکنه به فرزندم آسیب بزنم و ... . افکار یا تصاویر باید غیر منطقی باشند. مثلا فردی که به خاطر عبور از کنار یک سطل زباله نگران این است که مبادا به ایدز مبتلا شود فکر غیر منطقی دارد چون  می داند ایدز فقط از طریق خون منتقل می شود و عبور از کنار سطل زباله نمی تواند باعث ابتلا به ایدز شود. همچنین باید شدت و میزان افکار زیاد باشد به طوری که روند زندگی او را مختل کند. مثلا اگر شما امروز برای عیادت فردی به بیمارستان رفته باشید و پس از برگشتن همه لباس های خود را ضدعفونی کنید لزوما به وسواس مبتلا نیستید اما اگر روزها پس از عیادت ذهن تان درگیر آن روز باشد و مراقبت های ویژه ای بکنید احتمالا به وسواس فکری مبتلا هستید.

وی در ادامه تفاوت بين سبك شخصيتي وسواسي، اختلال وسواس فكري - عملي و اختلال شخصيت وسواسي مطرح شد و همچين دلايل شكل گيري وسواس در دو بخش بيولوژيك و روانشناختي بيان شد. در ادامه نيز روشهاي درماني وسواس و اثرات وسواس در زندگي بيان شد.

گفتنی است این کارگاه آموزشی در تاریخ 1 خرداد ماه سال جاری برگزار شد.

 

  • گروه خبری : مشاوره,ارشیو اخبار
  • کد خبر : 116968
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست