×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1404/02/07 - 14:42
  • بازدید : 13
  • تعداد بازدید : 13
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

مدیریت مشاوره مبتنی بر سبک زندگی اسلامی و ایرانی پودمان آموزشی مهارتهای زندگی نوین   T.O.Tرا برای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور برگزار کرد.

افتتاحیه اولین دوره تربیت مربی مهارتهای زندگی ویژه روان شناسان و مشاوران و مددکاران اجتماعی دانشگاه های علوم پزشکی کشور با حضور دکتر حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر دیانی مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت و دکتر رستمی نژاد معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه و جمعی از مدیران وزارت و دانشگاه روز شنبه ۶ اردیبهشت ماه، در تالار امام علی (ع) دانشگاه برگزار گردید

مدیریت مشاوره مبتنی بر سبک زندگی اسلامی و ایرانی پودمان آموزشی مهارتهای زندگی نوین   T.O.Tرا برای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور برگزار کرد.

افتتاحیه اولین دوره تربیت مربی مهارتهای زندگی ویژه روان شناسان و مشاوران و مددکاران اجتماعی دانشگاه های علوم پزشکی کشور با حضور دکتر حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر دیانی مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت و دکتر رستمی نژاد معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه و جمعی از مدیران وزارت و دانشگاه روز شنبه ۶ اردیبهشت ماه، در تالار امام علی (ع) دانشگاه برگزار گردید.

ابتدا دکتر رستمی نژاد ضمن تبریک روز روان شناس، از تمامی دست اندرکاران برگزاری این دوره تشکر نموده و به حاضرین خوش آمد گفت.وی همچنین با اشاره به اهمیت برگزاری دوره "تربیت مربی مهارتهای زندگی" تاکید کرد: خروجی این دوره، روان شناسان و مشاوران و مددکاران اجتماعی را قادر می سازد تا دانش، ارزش ها و نگرش های خود را به توانایی های بالفعل تبدیل کرده و متعاقب آن اثرات درازمدت و عمیقی بر زندگی فردی و اجتماعی دانشجویان بگذارند.

پس از آن دکتر دیانی مدیر کل دانشجویی معاونت فرهنگی و دانشجویی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این دوره گفت: وظیفه اصلی و اساسی ما در معاونت دانشجویی و فرهنگی ایجاد فضای با نشاط و شرایط ایمن برای دانشجویان می باشد

وی با اشاره به عوامل ژنتیکی و محیطی در بروز رفتارهای خود آسیب‌رسان، استفاده از ظرفیت معاونت های مختلف مانند بهداشتی، توسعه، معاونت دانشجویی و فرهنگی و بخش های حقوقی در تامین بسته های معیشتی، ایجاد رفاه، وضع قوانین عدالت محور، اجرای برنامه های مفرح که در کاهش اقدام به خودکشی تاثیرگذارند، مهم ارزیابی کرد.مدیر کل امور دانشجویی وزارت متبوع ضمن تصریح توصیه های دکتر ظفرقندی و تاکیدات دکتر حبیبی بر استفاده از دانشجویان در امور اجرایی گفت:

از مهم ترین اقدامات انجام شده در این راستا می توان به احیای تشکل های دانشجویی در دانشگاهها، تدوین آیین نامه دستیاری و PHD و ابلاغ آن در آینده ای نزدیک، چرا که تجربه ثابت کرده است شرکت در برنامه های اجتماعی و فرهنگی باعث کاهش اقدام به خودکشی می گردد.

دکتر دیانی از تاسیس داشبورد به عنوان کارنامه فرهنگی، ورزشی و اجتماعی دانشجویان خبر داد و بر هدف اصلی این اداره که همان ایجاد فضای با نشاط در دانشگاه تاکید کرد.در ادامه دکتر حبیبی ضمن خوش آمد گویی و خیرمقدم به روان شناسان منتخب دانشگاههای علوم پزشکی کشور بیان کرد:

باعث مباهات و خوشحالی ماست که میزبان شما هستیم و هدف اصلی از برگزاری این دوره کاهش فشار روانی از دوش دانشجویان است.معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه، در ادمه با اشاره به اهمیت عملکرد مثبت و سازنده انسان در هر برهه از زندگی خویش جوانی را سرمایه اصلی هر فردی دانست و تصریح کرد: مشکل اصلی که جوانان بویژه دانشجویان دانشگاه با آن روبرو هستند عدم مهارت لازم در برخورد با مسائلی است که با آن روبرو می شوند.

این امر ممکن است ریشه در سیستم آموزش و پرورش، خانواده، صدا و سیما، افزایش حجم مطالب آموزشی و به تبع آن افزایش استرس و اضطراب دانشجویان و . . . داشته باشد.

به هر روی، این کم کاری باید به نحوی جبران پذیرد و تمام راهکارهای لازم جهت بهبود و افزایش مهارتهای ارتباطی و ادراکی دانشجویان ارائه و اجرایی گردد.وی افزود:

معاونت فرهنگی و دانشجویی در وزارت بهداشت و دانشگاهها بویژه مراکز مشاوره دانشگاه‌ها، می بایست آموزش های لازم جهت کسب مهارتهای مختلف مانند مدیریت استرس، کنترل خشم، تفکر سازنده و تعامل و ارتباط دوسویه و هدفمند را به دانشجویان ارائه دهند. از این رو می بایست به نوع اطلاعات دریافتی دانشجویان توجه ویژه نمود.

گرچه مهم ترین زمان یادگیری و تشکیل شخصیت انسان، زمان کودکی است ولی دانشگاه نیز به نوبه خود می تواند به تربیت دانشجویان به عنوان زمامداران و سازندگان آینده ایران بپردازد.دکتر حبیبی با اشاره به اهمیت امید به آینده در کنار کسب مهارتهای مختلف ادامه داد:

این وظیفه و هنر ماست که اندوخته های خود از شرکت در این دوره ها را به افراد و دانشجویان موثر در دانشگاه مانند ناظمه خوابگاهها، دبیران تشکل ها، کانون ها و . . . نیز یاد داده و به این ترتیب در کاهش استرس، اضطراب، افسردگی و کنترل خشم تاثیر بگذارند.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با ارائه توضیحاتی پیرامون اهم برنامه های پیشگیری از آسیب های روانی- اجتماعی و افزایش بهزیستی روان

شناختی در دانشجویان و دستیاران همچون تقویت شبکه های همتایاران، غربالگری و پایش سالانه، توانمندسازی اعضای هیئت علمی، ناظم و ناظمه ها و پیاده سازی سامانه هوشمند خودمراقبتی نیک زیستی در عصر جدید اذعان کرد:

مهارتهای زندگی رابطه مستقیمی در جوانی جمعیت دارد اگر افراد مهارتهای زندگی را بیاموزند در زمان مناسب نیز ازدواج کرده و بچه دار می شوند.

پس از آن دکتر طهماسبی رئیس اداره مشاوره و سلامت روان وزارت بهداشت گفت: عوامل مختلفی ضرورت برگزاری این دوره را تقویت کرد که از آن بین می توان به اهمیت کاهش نرخ خودکشی منجر به فوت و اقدام اشاره نمود.

رئیس اداره مشاوره وزارت متبوع تاکید کرد: برای اینکه این دوره، اثرگذاری بیشتری داشته باشد بایستی یک یادگیرنده فعال با انعطاف پذیری بالا باشیم تا بتوانیم بر تمام عوامل بیرونی موثر بر ایجاد اختلال در دانشجویان مداخله نماییم.در پایان مراسم افتتاحیه، مشاوران دانشگاههای شرکت کننده به بیان دغدغه ها و چالش های خود مانند تامین بودجه جهت برگزاری برنامه های مختلف، تامین مالی و حق الزحمه نیروی انسانی شاغل در مراکز مشاوره، اصلاح آیین نامه در پرداخت حق الزحمه همتایاران، ضرورت بازتاب برنامه ها و مستندات روان شناسی در قالب های مختلف مانند خبر، پادکست، ویدئو کلیپ و . . . پرداختند.

لازم به ذکر است، دوره مذکور به میزبانی مرکز مشاوره معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از امروز تا ۱۰ اردیبهشت ماه همراه با۱۰ ساعت آموزشی بصورت روزانه تداوم خواهد یافت.

 

  • گروه خبری : مشاوره,ارشیو اخبار,گالری عکس و فیلم
  • کد خبر : 155028
کلید واژه

تصویر

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست